Viktiga bygglovsritningar för dig som ansöker om bygglov

Går du och funderar på att bygga ett eget hus? Behöver du hjälp att ta fram en ritning inför din ansökan om bygglov? Här kan du titta närmare på vad som måste ingå i de ritningar du lämnar in.

Att ansöka om bygglov är en lång och ibland segdragen process Det är inget du gör i en handvändning. Först om främst måste du ansöka om bygglov, det kanske viktigaste momentet. För saken är den, att utan några bra ritningar som beskriver i detalj vad som ska byggas, är det mer eller mindre omöjligt att få igenom ett bygglov. Det finns inget att oroa sig för om du inte kan något om bygglovsritningar. Marknaden är full av aktörer som förstår sig på bygglovsritningar. Din uppgift blir att hitta ett företag med goda recensioner och lång erfarenhet. Detta blir såklart den bästa lösningen för dig.

Alla fakta ska vara med

Ta dig sedan en ordentlig titt på vad som gäller. För det första måste ritningen vara korrekt och skalenlig. Inget krimskrams eller tredimensionella saker. Här är det svart på vitt som gäller i dubbel bemärkelse. Den ska visa alla tomter runt omkring. Det ska även framgå var det finns tomtgränser. Byggnaden ska kunna ses från fyra håll. Huset ska kunna ses ovanifrån, inte bara taket utan i genomskärning. Det gäller även från sidan. Sist ska du ha med en notering om alla fakta. Till exempel vad som ska byggas och vilken skala allt är ritat i.