Om

Vi som driver sidan har arbetat länge i byggbranschen – som snickare, takläggare, målare och rörmokare. Vi vet därigenom vad som ska göras, hur det ska göras och vad man ska undvika. Genom åren har vi, helt enkelt, skaffat oss djupa kunskaper om allt som rör bygg och tack vare vår bredd – i och med våra olika yrkesinriktningar – så kan vi också ge kunskaper om allt. Vi vet vad som krävs – och vi vet också, indirekt, vad du som läsare klarar av.

Detta säger vi inte för att vara elaka. Vi säger det baserat på vår egen erfarenhet av hur det kan se ut när privatpersoner bygger. Det finns några fel som nästan alltid begås och det kostar nästan alltid mer pengar än vad man räknat med. Framförallt så tar det nästan alltid längre tid. I vissa fall så slutar också den roliga renoveringen med att man som par väljer att gå isär: helt av den enkla anledningen att renoveringen för med sig stress och ovänskap som i slutändan blir omöjlig att reparera.

Vår poäng? Den handlar inte om att du som lekman ska ge upp dina drömmar. Den handlar om att du ska förverkliga de drömmar som är genomförbara. Det finns en skillnad i svårighetsgrad mellan olika projekt och det handlar om att hitta en balans. När ska du gasa och bygga själv? När ska du bromsa och anlita professionell hjälp? Det finns även mellanlägen där du kan göra vissa saker, medan andra sköts av proffs. Vårt mål är att lära dig hur du ska tänka och ge dig en bred kunskap om renovering och byggfrågor. Välkommen!