Tips för dig som vill bygga hus i Stockholm

Drömmer du om att bygga ett eget hus i Stockholm? Ta hjälp av en erfaren byggfirma som erbjuder totalentreprenad och som även kan hjälpa till att rita huset.

Har du svårt att hitta ditt drömhus? I så fall kan lösningen vara att själv rita och bygga det. Det finns byggfirmor som kan hjälpa till med allt, även att rita huset och ansöka om bygglov. Men innan man kontaktar en byggfirma kan det vara bra att ha gjort en budget och även funderat lite över hur man vill att huset ska se ut. Framför allt är storleken viktig, samt hur många rum man vill att det ska ha.

Skriv gärna en lista över sådant som är extra viktigt, som exempelvis ett stort öppet kök eller något annat som står högt upp på önskelistan. Rita gärna en enkel skiss på ett papper eller samla inspirationsbilder från tidskrifter eller från nätet. Bilderna underlättar när man sedan ska prata med byggfirmans arkitekt.

Hur mycket kostar det att bygga hus i Stockholm?

Att bygga hus i Stockholm behöver inte kosta mer än att köpa ett redan färdigt hus. Hur mycket det kostar beror till stor del på materialval och hur stort man väljer att bygga. Att anlita en byggfirma med totalentreprenad som även kan hjälpa till att ta fram ritningar gör också att man kommer undan billigare. En riktigt bra firma kan även hjälpa till med materialval som passar den budget man har.

Innan man väljer byggfirma kan det vara bra att be om referenser och referensobjekt. Vilka hus firman tidigare har ritat och byggt säger en hel del om hur skickliga de är. Det är också viktigt att man kontrollerar firmans ekonomi hos Skatteverket och att det inte finns några obetalda skatteskulder. Skulle firman gå i konkurs under byggtiden kan det göra att huset inte blir klart i tid, vilket kan orsaka merkostnader. För mer information se byggahusstockholm.org.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg