Fönsterbyte Norrköping – svar på dina frågor 

Har du övervägt att genomföra ett fönsterbyte i Norrköping? Ett fönsterbyte handlar mycket om att effektivisera bostaden och genom detta också sänka sina kostnader för uppvärmning. 

Ett vanligt fel är annars att man börjar i fel ände och exempelvis investerar tungt i nya värmesystem. Oavsett om du har bergvärme eller någon annan källa så kommer det att spela en mindre roll om du samtidigt har ett hus som inte har rätt isolering. Den varma luften åker ut – den kalla kommer in, och vi har en omöjlig ekvation framför oss. 

Genom ett fönsterbyte i Norrköping kan du hitta en lösning på detta dilemma. Fönstren är en riktigt svag punkt rent allmänt då det kommer till isolering, men i synnerhet så gäller det för äldre fönster. Ett byte till moderna fönster med ett lågt U-värde kommer att göra skillnad för plånboken. Idag finns det således och med tanke på priset för el all anledning att överväga ett fönsterbyte – och vi tänkte nedan svara på några vanliga frågor kring projektet. Enligt följande: 

Vilka fönster ska jag välja? 

Se till att få hjälp med att mäta upp hur stora dina fönster ska vara och välj gärna en leverantör som kan skräddarsy lösningar för dina behov. Gällande material så kan du välja mellan exempelvis trä, aluminium och plast. Vi skulle definitivt inte negligera de senare alternativen. Både aluminium och plast har fördelar som trä som material saknar – främst gällande livslängd och underhåll. 

Kan jag på egen hand genomföra ett fönsterbyte i Norrköping? 

Möjligen, men var medveten om att det handlar om ett tungt projekt där exempelvis även dina gamla fönster ska rivas ut. Det krävs exempelvis ställningar och andra skyddsåtgärder – och det kommer definitivt att krävas kunskap och en god fysik. Enklast är att anlita proffs för jobbet och att även välja totalentreprenad då företaget i fråga sköter allt hela vägen från start till mål.