Bygg ut bostaden med hjälp av hantverkare i Stockholm

Till nästa sommarbesök har ni bestämt er. Släkten ska få en egen bostad att härja i när de kommer. Dags att kontakta någon bra hantverkare i Stockholm.

Visst älskar man dem, i grund och botten. Man är ju släkt och man vill faktiskt inte vara utan dem. En del av den önskan man har att bygga ett attefallshus handlar inte om att hålla gäster på avstånd utan är en ärlig önskan att erbjuda en trevlig bostad. Men sen ÄR det ju också så att systers nye är ganska jobbig…

Allt som allt så har man kommit fram till ett ganska stort beslut om ett stort projekt. Ska man bygga utan byggnadstillstånd är ett attefallshus en bra lösning. En rymlig tomt som ärligt talat ändå inte nyttjas till fullo kan lika gärna få ett trevligt hus byggt på sig. Med sovutrymmen, hygienutrymme och något köksliknande, förutom vardagsrum. Bygga själv? Nej aldrig i livet.

Ett arbete för en hantverkare

Du har idéerna och beslutet om bygglov från kommunen. Du kan reglerna – inte för nära grannens tomt och inte en hög byggnad. Maximalt si och så kvadratmeter. Dags att prata med experterna om utförandet. Du behöver hitta en hantverkare som har tid och lust och rätt kompetens. Man gissar att det är roligt med ett lite mer omfattande projekt.

Ett extra hus är inte bara att snickra ihop sådär på en helg. Det behövs dragning av VA och avlopp och el. Det ska till grundläggning och visst är det snyggast om huset hålls i samma stil som huvudbyggnaden? Och nästa sommar är syrran ännu mer välkommen att semestra.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg